Valitaan sopivia ihmisiä

Miten perustetaan yritys tai aloitetaan uusi projekti? Miten saadaan hyvä työntekijä palkattua? Miten saadaan hanke pidettyä tavoiteaikataulussa ja -budjetissa? Miten saadaan yritykselle ulkomailta asiakkaita? 

Näihin kysymyksiin olen joutunut pohtimaan vastauksia omalla kohdallani. Kaikki ovat monimutkaisia kysymyksiä, joihin ei ole täydellistä tai yksinkertaista vastausta.

Olen palkannut kymmeniä ihmisiä kotitalouteemme tai yrityksiini. Useimmiten olen ollut tyytyväinen valintaani, kun olen tehnyt sen huolellisesti. Sopivien ihmisten valitseminen oikeisiin tehtäviin on yksi osa kotikaupungissa vaikuttamista. Uskon, että laaja kokemus työnantajana on siinä eduksi. Mitä riskejä seuraavat kysymykset mielestäsi kartoittavat? 

  • Mikä on suurin onnistumisesi työelämässä?
  • Onko sinulla ollut hankalia työkavereita edellisissä työpaikoissasi?
  • Voiko koskaan esittää harmittomia, "valkoisia valheita", jos siitä on hyötyä sinulle tai yritykselle? (Oikea vastaus on "ei"!)

Kun oikea henkilö on valittu, voidaan hänelle antaa valtaa ja vapauksia, jotta hän voi toimia tehokkaasti. Usein monet hankkeet "suunnitellaan kuoliaaksi", ts. ne hiipuvat ja sammuvat, kun päätöksenteko on hidasta tai monimutkaista. 

Hämeenlinnan kaupunki tarvitsee itsevarmoja, innokkaita ja energisiä ihmisiä, joille annetaan riittävästi vastuuta ja vapautta!